Una excusa per escriure.

He estat dos anys pagant Write.as per pur amor al projecte. Però he estat incapaç d'escriure una sola línia en el bloc. Així que, malgrat la meva contribució econòmica anual, la meva pàgina ha estat en blanc durant tot aquest temps. Write.as és una plataforma d'allotjament de blocs minimalistes sota el programari lliure Writefreely. Un projecte que paga la pena seguir, liderat per Matt Baer. Torneu als blocs!

Aquests dies de vacances, amb motiu de les festivitats d'hivern, he trobat una estona per posar en marxa el meu propi servidor a Hetzner i li he instal·lat el sistema operatiu YunoHost. Ha estat un procés fàcil, ràpid i entenedor, seguint els manuals que ofereixen.

“YunoHost és un sistema operatiu que té com a objectiu l'administració senzilla d'un servidor i, per tant, democratitzar l'autoallotjament, alhora que s'assegura que es mantingui fiable, segur, ètic i lleuger. És un projecte de programari lliure amb copyleft mantingut exclusivament per voluntaris. Tècnicament, es pot veure com una distribució basada en Debian GNU/Linux.”

Entre el tou de programari lliure que YunoHost et permet instal·lar en pocs clics, hi ha Writefreely. Així que ara tinc el bloc en el meu propi servidor. He deixat de pagar Write.as (amb certa nostàlgia) i amb aquests diners puc pagar-me un servidor propi. I tot aquest enredo que us estic explicant, m'ha servit d'excusa per escriure aquesta primera entrada en el bloc. Win-Win.

Estic encantat amb YounHost. Fa dos dies que trastejant sense descans el tou de programari que ponts muntar en el teu servidor de forma clara i intuïtiva. YunoHost està molt ben pensat, organitzat, documentat i parit. Algun del programari que he instal·lat m'acompanyarà durant temps. Tornarem més endavant amb el tema de YunoHost.